Luk menuen
Flasker Marmeladeglas & syltetøjsglas
Marmeladeglas & syltetøjsglas (151 Ergebnisse) Vis alle
Små glas
Små glas (111 Ergebnisse) Vis alle
30-80ml miniatureglas 100ml glas 200ml glas 300ml glas 400ml glas og større Stentøjskrukker
Tilbehør til glas
Tilbehør til glas (36 Ergebnisse) Vis alle
Twist off låg Stofservietter
Små glas, efter type
Små glas, efter type (82 Ergebnisse) Vis alle
Patentlågsglas Sekskantede glas Runde glas Designerglas Glaskrukker
Små glas, efter tema
Små glas, efter tema (9 Ergebnisse) Vis alle
Kærlighed & bryllup Alt til honning Pølseglas
Plastemballager Tilbehør/tema
Tilbehør/tema (435 Ergebnisse) Vis alle
Tilbehør til flasker
Tilbehør til flasker (25 Ergebnisse) Vis alle
Flaskeemballage & flaskekartoner Flaskekølere
Etiketter
Etiketter (148 Ergebnisse) Vis alle
Hængekort Metaletiketter Selvklæbende etiketter
Gaver & pynt
Gaver & pynt (34 Ergebnisse) Vis alle
Pynt Bordtavler og -skilte Gaveidéer Glasskåle
Glas, krus og kopper fra RASTAL
Glas, krus og kopper fra RASTAL (36 Ergebnisse) Vis alle
Drikkeglas Spiritglas Ølglas & ølkrus Krus Vin- og champagneglas
Tema
Nye produkter
Luk indkøbskurven
0 Varer i indkøbskurven

Din indkøbskurv er tom.

Ergebnisse ()
Min konto
0 Varer i indkøbskurven

Din indkøbskurv er tom.

Reineclaudelikør (blommelikør)

Ingredienser, til ca. 1 liter likør:

* 0,75 l ekstra stærk brændevin på 38-40%
* 500 g reineclauder (en art blommer)
* 250-300 g brunt kandissukker
* Lidt jamaica-rom (et skud pr. liter)


Tilberedning:

Reineclauder er vildt voksende art blommer på størrelse med kirsebær. Der kan evt anvendes surkirsebær eller slåen eller mirabeller.

Frugterne vaskes og udstenes hvorefter de kommes i en beholder med en stor åbning (fx en 5 l plastikdunk/flaske). Pr. 500 g frugt stryges der 250 g brun kandissukker over.
Derefter hældes der korn i. Blandingen må ikke rystes, men blot cirkulere rund for at den indlukkede luft kan stige op.

Når beholderen er fyldt op tilsættes der lidt rom, indtil den er fyldt helt op til randen.
Beholderen lukkes og stilles et køligt, mørkt sted i flere uger (eller endda et ½ år)

Der kann ske, at nogle frugter flyder helt op til låget og bliver brune. Dette gør ikke noget! Før påfyldnign på flasker tages de brune frugter blot ud med en spids gaffel.


Ved påfyldning:
Der tilrådes, at lade det hele løbe gennem en alm. pastasi. Dette skulle være nok, men vil man tage evt. små klumper ud, skal det filtreres en gang til, denne gang gennem en finere si hvorefter blandingen hældes det på flasker.


Ang. kandissukker:
Sukker tager væsken ud af frugterne. Med fint sukker ville det ske relativt hurtigt. Kandissukker går opløses langsomt i likøren. Brun kandis giver likøren en flot ravfarve.


Frugterne skal ikke smides ud!
De fleste frugter vil se appetitelige ud ved denne procedure. De smager da også lækkert og skal ikke smides ud.
Reineclauder fyldes på marmeladeglas, helt op til randen og der dryppes lidt rørsukker på samt hældes brun rom i. En vidunderlig delikatesse til desert, fx med is.


Alternativt:
Der kan hældes mere rom i og til frugerne kan der tilsættes fintskårne limes (som skal være ubehandlede). Dette vil sørge for en karaibisk touch!


Skål!

Foto: Reineclauder



Kommentar
* Priser er inkl. moms, ekskl. forsendelse.
© 2019 Flaschenland GmbH