Rød-gylden Gazpacho
Rød-gylden Gazpacho: bringer sommersmagen på bordet
Den rød-guld Gazpacho er en nytolket version af den klassiske spanske Gazpacho – med to lag skinnende rød og gylden farve. Ideel til at imponere gæster og overraske dem med den friske, sommerlige smag af denne lækre suppe.
Ingredienser
Ingredienser til den røde gazpacho
 2 Styk(ke) røde peberfrugter 
 1 Styk(ke) rød chili peber 
 200 g agurk 
 300 g røde cherrytomater 
 2 Fed hvidløg 
 2 Styk(ke) skalotteløg 
 100 ml mineralvand 
 1 Teske salt 
 1 Knivspids sukker 
 6 Spiseske olivenolie 
 2 Spiseske hvidvinseddike 
Ingredienser til den gule gazpacho
 1 Styk(ke) gul peberfrugt 
 0.5 Styk(ke) rød chili peber 
 100 g agurk 
 200 g gule cherrytomater 
 1 Fed hvidløg 
 1 Styk(ke) skalotteløg 
 50 ml mineralvand 
 0.5 Teske salt 
 1 Knivspids sukker 
 3 Spiseske olivenolie 
 1 Spiseske hvidvinseddike 
 0.3 Teske gurkemeje 
 1 Teske citronsaft 
Tilbehør
 2 Styk(ke)  500 ml glasflaske 'Opera'  
 2 Styk(ke)  prop Spanien  
 4 Styk(ke) 250 ml flasker 
 6 Styk(ke) små tulipanglas 
  blender eller stavblender 
Forberedelse
Tilberedning af den røde gazpacho
1. Skyl de røde peberfrugter, chili peber, agurk og røde cherrytomater.
2. Skræl hvidløg og skalotteløg.
3. Skær grøntsagerne i grove stykker.
4. Kom grøntsagerne i en blender. Tilsæt mineralvand, salt, sukker, olivenolie og eddike. Blend ingredienserne på højeste hastighed, indtil en fin masse dannes.
5. Smag gazpacho til med salt og peber.
Tilberedning af den gyldne gazpacho
1. Skyl den gule peberfrugt, rød chili peber, agurk og gule cherrytomater.
2. Skræl hvidløg og skalotteløg.
3. Skær grøntsagerne i grove stykker.
4. Kom grøntsagerne i en blender. Tilsæt mineralvand, salt, sukker, olivenolie, eddike og gurkemeje. Blend ingredienserne på højeste hastighed, indtil en fin masse dannes.
5. Smag gazpacho til med citronsaft, salt og peber.
Servering af rød-gylden gazpacho
1. Fyld en tredjedel af flaskerne med den røde gazpacho.
2. Fyld den næste tredjedel med den gyldne gazpacho.
3. Fyld resten af flaskerne med den røde gazpacho.
4. Luk flaskerne med de matchende spanske propper, og lad dem køle af i 20-30 minutter.
5. Til servering anbefales dekorative skåle eller tulipanglas.












