Rød-gylden Gazpacho
Rød-gylden Gazpacho: bringer sommersmagen på bordet
Den rød-guld Gazpacho er en nytolket version af den klassiske spanske Gazpacho – med to lag skinnende rød og gylden farve. Ideel til at imponere gæster og overraske dem med den friske, sommerlige smag af denne lækre suppe.
Ingredienser
Ingredienser til den røde gazpacho
2
Styk(ke)
røde peberfrugter
1
Styk(ke)
rød chili peber
200
g
agurk
300
g
røde cherrytomater
2
Fed
hvidløg
2
Styk(ke)
skalotteløg
100
ml
mineralvand
1
Teske
salt
1
Knivspids
sukker
6
Spiseske
olivenolie
2
Spiseske
hvidvinseddike
Ingredienser til den gule gazpacho
1
Styk(ke)
gul peberfrugt
0.5
Styk(ke)
rød chili peber
100
g
agurk
200
g
gule cherrytomater
1
Fed
hvidløg
1
Styk(ke)
skalotteløg
50
ml
mineralvand
0.5
Teske
salt
1
Knivspids
sukker
3
Spiseske
olivenolie
1
Spiseske
hvidvinseddike
0.3
Teske
gurkemeje
1
Teske
citronsaft
Tilbehør
2
Styk(ke)
500 ml glasflaske med fodboldspiller
2
Styk(ke)
prop Spanien
4
Styk(ke)
250 ml flasker
6
Styk(ke)
små tulipanglas
blender eller stavblender
Forberedelse
Tilberedning af den røde gazpacho
1. Skyl de røde peberfrugter, chili peber, agurk og røde cherrytomater.
2. Skræl hvidløg og skalotteløg.
3. Skær grøntsagerne i grove stykker.
4. Kom grøntsagerne i en blender. Tilsæt mineralvand, salt, sukker, olivenolie og eddike. Blend ingredienserne på højeste hastighed, indtil en fin masse dannes.
5. Smag gazpacho til med salt og peber.
Tilberedning af den gyldne gazpacho
1. Skyl den gule peberfrugt, rød chili peber, agurk og gule cherrytomater.
2. Skræl hvidløg og skalotteløg.
3. Skær grøntsagerne i grove stykker.
4. Kom grøntsagerne i en blender. Tilsæt mineralvand, salt, sukker, olivenolie, eddike og gurkemeje. Blend ingredienserne på højeste hastighed, indtil en fin masse dannes.
5. Smag gazpacho til med citronsaft, salt og peber.
Servering af rød-gylden gazpacho
1. Fyld en tredjedel af flaskerne med den røde gazpacho.
2. Fyld den næste tredjedel med den gyldne gazpacho.
3. Fyld resten af flaskerne med den røde gazpacho.
4. Luk flaskerne med de matchende spanske propper, og lad dem køle af i 20-30 minutter.
5. Til servering anbefales dekorative skåle eller tulipanglas.
Log ind