Grøn Smoothie
Grønne smoothies er en sand klassiker, når det gælder sund kost. De kan varieres med lokale frugter og grøntsager, og er en nem og næringsrig tilføjelse til hverdagen. Denne grundopskrift kan tilpasses med dine yndlingsingredienser.
Ingredienser
Ingredienser til 12 portioner
6 Styk(ke) modne bananer
6 Styk(ke) æbler eller pærer (alt efter hvad du har)
6 Håndfuld frisk spinat, bladbede, grønkål eller anden grøn bladgrøntsag
1.5 l vand eller usødet plantedrik (f.eks. havre-, soja- eller mandeldrik)
Saften fra 3 citroner eller limefrugter
Noget Frisk ingefær (valgfrit)
Nogle blade frisk mynte (valgfrit)
3 Spiseske honning eller agavesirup (valgfrit)
Isterninger (valgfrit)
Tilbehør
12 Styk(ke) drikkeglas 'Kaleido' eller
12 Styk(ke) 350 ml flasker
Blender eller stavblender
Tragt til at fylde op
Forberedelse
Sådan gør du:
1. Vask frugt og bladgrønt grundigt. Fjern kernehus fra æble/pære og skær groft ud, skræl bananerne og bræk dem i stykker.
2. Kom alle ingredienser i en blender eller et højt blenderglas.
3. Tilsæt vand eller plantedrik samt citronsaft eller limesaft.
4. Tilføj eventuelt ingefær, mynte eller sødning.
5. Blend det hele på højeste hastighed, indtil konsistensen er cremet.
6. Hæld smoothien på glas eller flasker og nyd den frisk.
Tip til tilpasning
- Afhængigt af sæson og lokalitet kan du bruge anden frugt i stedet for æbler eller pærer.
- For en ekstra cremet smoothie kan du tilsætte avocado eller udblødte cashewnødder.
- Hvis du vil have en ekstra frisk og kold smoothie, så blend et par isterninger med.









